PVC vloeren, wat is het?

PVC vloeren zijn al lang een klassieker voor keukens, badkamers en andere kamers van het huis waar waterbestendigheid essentieel is. Deze economische, flexibele vloeren hebben de laatste jaren een lange weg afgelegd. Dankzij nieuwe fabricagetechnieken hebben kopers meer keuze dan ooit tevoren.

Wat is PVC?

PVC vloeren worden gemaakt van getinte polyPVC chloride (PVC) chips of andere synthetische materialen die worden verwerkt tot een stevig materiaal in plaatvorm en ofwel als platen worden bewaard of in tegels worden gesneden. In de meeste gevallen bestaan PVC vloeren uit meerdere lagen, waaronder een onderlaag, een topdesignlaag en twee beschermlagen. Zo kun je ook kiezen voor een pvc houtlook vloer, om zo een fantastisch resultaat te bereiken. 

Dit proces van lagen beschermt de afgewerkte vloer tegen vlekken, schimmel, scheuren, gutjes, slijtplekken, krassen en andere schade. KwaliteitsPVC  met dikkere beschermlagen zorgt voor een duurzamere afgewerkte vloer.

Soorten

PVC  vloeren zijn er in een aantal stijlen:

Luxury PVC  Plank:

 Dit type vloerbedekking ziet eruit en voelt zelfs aan als hout, en komt aan in tegels in de vorm van planken die in elkaar passen. Luxury PVC  planken hebben de warme, unieke uitstraling van hout, compleet met houtkleuren, structuren, houtnerfpatronen en meer.

Het kan echter duurzamer zijn dan hout, omdat het bestand is tegen krassen, vlekken, schimmel en vocht. PVC  planken vloeren zijn ook beter bestand tegen uitglijden dan traditionele houten vloeren. Het is een luxere manier van een pvc vloer laten leggen, maar zal ook leiden tot een mooier resultaat

Luxury PVC  Tile:

Dankzij moderne fabricagetechnieken kunnen LVT-vloeren het uiterlijk van tegels imiteren – inclusief stenen en leistenen tegels – tegen een fractie van de prijs. In tegenstelling tot het echte werk zijn luxe PVC  tegelvloeren gemakkelijker schoon te maken, vergen ze minder onderhoud en zijn ze bestand tegen water, krassen, afschilferen en andere schade.

PVC  Vloeren:

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt PVC  sheet geleverd in één stuk dat op een vloer wordt aangebracht. Dit biedt structurele degelijkheid en meer vochtbestendigheid dan tegelopties. Professionals moeten PVC  platen te installeren voor hen om hun beste kijken en dienen als vlek-resistente, gemakkelijk te reinigen oppervlakken die schimmel en krassen weerstaan.

Vellen PVC  kunnen effen zijn, een patroon hebben of zelfs de look van steen, hout of leisteen imiteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share