Je haar winterklaar maken

Er zijn een paar gebeurtenissen in het leven die slecht nieuws voor het haar inluiden. De meest significante: kauwgom vast komen te zitten in het haar (pak de schaar!), een slechte breuk (leg de schaar neer!), en het hele seizoen van de winter. Als je het geluk hebt om in een gebied zonder winter te wonen, is dit artikel niet voor jou. Ga naar buiten en geniet van het mooie weer.

Ondertussen, voor de rest van ons, zal het weer snel beangstigend zijn en zo ook ons haar. Voor we het weten, zal de vochtigheid van de zomer snel vervangen worden door droge, ijskoude lucht. Plotseling zullen we allemaal geplaagd worden door droge hoofdhuid en pluizig haar. Je zou de hele winter een muts kunnen dragen (maar dat moet je niet doen – daarover later meer) om je gebrekkige kapsel te verbergen, maar ik heb een beter idee. Lees verder en volg al deze tips voor het beste winterhaar van je leven, zodat wij van www.tmhair.nl je alvast op weg kunnen helpen.

Haar tips voor in de winter

Ten eerste, hou er rekening mee dat je haar gevaar loopt in de winter, of je nu binnen of buiten bent. “Maar als ik het hele seizoen binnen blijf, kan de koude lucht mijn haar toch niet in een broze puinhoop veranderen!” roep je. Het is een solide idee, maar het is onjuist. De lucht buiten is droog, maar binnen is dat ook zo, dankzij de aangezwengelde thermostaten.

Droogte is het grootste probleem in de winter. Als je huid droog is, gebruik je dubbele vochtinbrengende crème voor je gezicht. Je haar heeft met hetzelfde weer te maken als je gezicht, dus geef je lokken wat liefde. De winter is het moment om over te schakelen op een hydraterende conditioner. Zoek er een met bevochtigingsmiddelen en vette oliën. Om het vochtgehalte op te voeren, gebruik je minstens één keer per week een diep verzorgend masker, zoals ons Intensive Recovery Mask. Of kies voor de tape extensions van TailorMade Hair.

Druk je elke ochtend vijf keer op de snooze-knop? Ik raad je aan te stoppen. Ten eerste, als je nog één keer te laat komt, ontslaat je baas je misschien wel. Ten tweede heb je ‘s morgens tijd nodig om je haar goed te wassen en te drogen. In de winter moet u nooit met nat haar naar buiten gaan. Nee, je wordt niet verkouden, maar je haar breekt wel af. Droog uw haar elke ochtend volledig af of begin ‘s avonds met douchen.

Dit moet je wel of juist niet doen!

Wat het wassen van je haar betreft: dat moet je in de winter minder doen. Je zweet immers niet meer zoals in de zomer. Hoe dan ook, shampoo wassen wast de natuurlijke oliën van je haar weg, waardoor het gevoelig wordt voor de barre temperaturen van de winter. Was je haar om de avond of zelfs minder. Zet ook de temperatuur van het water in de douche lager. Warm water voelt geweldig in de winter, maar het is vreselijk voor je haar. 

Als u buiten bent, moet u een hoed dragen. De bedekking helpt je hoofdhuid en haarwortels te beschermen tegen het gure weer. Het nadeel? Hoedhaar. De wrijving van een katoenen of wollen hand kan extra haarbreuk veroorzaken bij de kruin van het haar. Als je die hebt, kies dan voor een hoed met een zijden of satijnen voering. Als dat geen optie is, overweeg dan om je haar in een zijden sjaal te wikkelen en de hoed erover te dragen.

Een evenwichtige voeding is het hele jaar door belangrijk, maar het is ook een belangrijke factor voor mooi haar. Houd je haar in de winter sterk door voldoende haarvriendelijke vitaminen en voedingsstoffen in je voeding op te nemen. Spinazie zit boordevol vitamine A en ijzer, die de haargroei bevorderen. Als je van avocado’s houdt, heb je geluk! De groene vrucht is een geweldige bron van vitamine E, die je nodig hebt voor een gezonde hoofdhuid en gezond haar.

Inspanningen en meer

Ondanks al je inspanningen, kunnen haarbreuken en gespleten haarpunten voorkomen. Daarom is het zo belangrijk om je haar regelmatig te knippen. Houd de droge punten van uw haar getrimd. Als u bang bent voor uw spiegelbeeld als gevolg van haarbreuk en gespleten haarpunten, is er een andere manier. Vraag je stylist om een kortere knipbeurt en voeg lengte toe met hairextensions. Pro tip: extensions van synthetisch haar drogen niet uit en breken niet zoals biologisch haar, dus ze zijn perfect in de winter. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share